Ensimmäisten viikkojen cMOOC-tunnelmia harjoittelijan näkökulmasta

Heippa!

Olen Distanssi-hankkeen harjoittelija Julia Uusikari, kolmannen vuoden yhteisöpedagogiopiskelija Humanistisesta ammattikorkeakoulusta. Näin harjoittelijan roolissa olen päässyt tutustumaan niin valmentajien tehtäviin kuin opiskelijan rooliin, mikä on ollut todella antoisaa. Halusin tulla raottamaan teille kaikille kursseista kiinnostuneille hieman ovea 1. johdantokurssin maailmaan. Halusin tulla kertomaan, miten kurssi on minun näkökulmastani lähtenyt rullaamaan ja mitä minulle on erityisesti jäänyt mieleen.

Ensimmäiset viikot ovat olleet antoisia niin tehtävien kuin luentomateriaalien puolesta. Ensimmäisellä viikolla opiskelijat pääsivät suunnittelemaan kysymyksiä Verken ammattitaitoisille työntekijöille Marcus Lundqvistille ja Mimmi Mäkiselle, joihin tämä kaksikko vastasi videon muodossa. Videomuotoiset luentomateriaalit ovat olleet mielestäni todella hyvää antia. Nuorisotutkimusseuran erikoistutkija Tomi Kiilakosken ajatuksia kuultiin 30.1. webinaarissa. Hän kertoi muun muassa ruotsalaisen tutkijan Torbjörn Forkbyn esittelemistä pilareista, jotka ovat hänen mukaansa ohjanneet nuorisotyötä läpi historian.

Kurssin aikana ollaan myös käsitelty erilaisia, toimivia digitaalisen nuorisotyön käytänteitä. Padlet -seinät ovat kuluneen viikon aikana täyttyneet opiskelijoiden monipuolisista ideoista ja ajatuksista. Olen ollut erityisen innokas nappaamaan kaikki mahdolliset digitaalisen nuorisotyön välineet ja keinot työkalupakkiini, sillä nuorisotyöntekijällä ei voi koskaan olla liikaa hyviä käytänteitä takataskussa. Uusia bongauksia minulle ovat olleet muun muassa Sekasin chat, Varjoton mieli -draamakokonaisuus sekä Papunet sivusto.

”Kevään MOOC-kurssit ovat alkaneet aktiivisesti. Ensimmäisellä kurssilla on yli 160 opiskelijaa, ja olemme tyytyväisiä että opiskelijat ovat löytäneet kurssit”, sanoo Distanssi-hankkeen projektipäällikkö, lehtori Markus Söderlund Humakista.

Jos et vielä ole ilmoittautunut mukaan tuleville kursseille, niin ei haittaa, sillä vielä ehtii! Seuraava kurssi starttaa 13.3.2017. Kaikki rohkeasti mukaan osoitteessa www.distanssi.fi! Kurssit ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Digitaalisen nuorisotyön perusteet -kokonaisuuden tavoitteena on lisätä nuorten parissa työskentelevien valmiuksia digitaalisen työotteen soveltamiseen. Opinnot ovat osa Humakin ja Metropolian hallinnoimaa Distanssi-hanketta.

 

Julia Uusikari