Täydennä nuorisotyön osaamistasi maksuttomilla MOOC-kursseilla

Distanssi Mooc
Digitaalinen nuorisotyö, MOOC

Digitaalisen nuorisotyön perusteet -opintokokonaisuus on uudenlainen tapa opiskella nuorisotyötä. Kurssit ovat kaikille avoimia ja maksuttomia verkkokursseja eli ns. cMOOC-kursseja. Ne suoritetaan itsenäisesti verkon välityksellä 4-5 viikon jaksoissa, eikä ennakko-osaamista aihepiiristä vaadita. Opiskelija voi valita kiinnostuksensa mukaan 1-3 kurssia. Kyseessä ovat ensimmäiset digitaalista nuorisotyötä käsittelevät avoimet verkkokurssit, ja ensimmäiset nuorisotyön cMOOC-kurssit Suomessa.

MOOC on uusi tapa täydennyskoulutukseen

”Toivomme, että näiden cMOOC-kurssien avulla voimme olla avaamassa uusia mahdollisuuksia nuorisotyön täydennyskoulutukseen. Erityisesti digitaalisen nuorisotyön osalta tämä tarve on suuri”, toteaa lehtori Markus Söderlund Humakista.

cMOOC-kursseilla on pitkät perinteet maailmalla, mutta Suomessa ne ovat yleistyneet vasta viime aikoina. Kursseja voi suorittaa työn tai muiden opintojen ohessa joustavasti. Sisällöissä pyritään ajankohtaisuuteen ja käytännönläheisyyteen. Kurssista saa halutessaan myös todistuksen.

cMOOCit ovat osa Humanistisen ammattikorkeakoulun ja Metropolia Ammattikorkeakoulun hanketta, ja mukana ovat valtakunnalliset kehittämiskeskukset Verke ja Koordinaatti. cMOOCit ovat osa opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa hanketta. Ensimmäinen verkkokurssi alkaa 1.2.2016, jonka jälkeen ovat vuorossa aihepiiriä syventävät kurssit 2 ja 3.

Ilmoittautuminen MOOC-kursseille on alkanut 14.12.